روز جهانی حقوق بشر

58

پیمان همکاری

روز جهانی حقوق بشر را پاس می دارد

 

سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر ،هر ساله در دهم دسامبر با عنوان “روز جهانی حقوق بشر” برگزار می‌شود، روزی که در آن مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر را تصویب کرد. این بیانیه بعد از تجربه بزرگترین جنگ تاریخ بشر، جنگ دوم جهانی  برای اولین بار حقوق جهانشمولی را برای انسان، فارغ از رنگ و جنسیت و نژاد و مذهب  او تعریف کرد که در مرکز آن  برخورداری از حق حیات، آزادی ، امنیت و رفاه قرار دارد.

در کشور ما بنیادگرایان اسلامی از همان فردای بعد از پیروزی انقلاب، استقرار حکومت جمهوری اسلامی را با برپاکردن دار بر بالای مدرسه رفاه ، اعدام و  خشونت و نقض حقوق بشر آغاز کزدند. ایت الله خمینی با تاسیس دادگاه انقلاب از همان اسفتد 1357، با صدور احکام شرعی کشتار  بهاییان، وابستگان به حکومت سابق و مخالفین سیاسی خودش را آغاز و تا زمان مرگش ادامه داد. خاوران و هزاران خانواده داغدار در پایان این دهه وحشتناک آرشیو و سند جنایت نظام اسلامی علیه بشریت اند. جانشین او علی خامنه ای و تمام دیگر دست اندرکاران حکومت نیز همان رویه را در مقابل دانشجویان، نویسندگان، وکلا، روزنامه نگاران و همه کنشگران و تلاشگران حقوق بشر ادامه دادند و بطور آشکار مخالفت خودشان را با اعلامیه جهانی حقوق بشر بعنوان حقوق بشر غربی اعلام و در مقابل همواره از “حقوق یشر اسلامی” دفاع کرده اند. ولی فقیه بر اساس احکام شرع برگرفته از قران، و شریعت شیعی تمام حقوق بنیادین شهروند ایرانی را در طول این چهل و چهار سال زیر پا گذاشته است.

سنگسار، قصاص، شکنجه، اعدام های فراقضایی، نبود دادرسی عادلانه، بازدداشت و زندانی کردن افراد بدون اثبات جرم، از بین بردن آزادیهای فردی، دخالت دستگاه امنیتی در تمام روندهای قضایی کشور، سناریو سازی، اعتراف گیری با شکنجه، تاسیس نهادهای غیر قانونی و آنش به اختیار برای سرکوب شهروندان و اذیت وآزار و توهین به زنان ایران برای رعایت پوشش اجباری و تجاوز به آنها در زندانها و ….کارنامه  بی انتهای سیاه حقوق بشر اسلامی هستند. سازمانها و نهادهای حقوق بشری برای بی توجهی جمهوری به حقوق بنیادین انسان در تمام این سالها آن را بعنوان ناقض حقوق بشر محکوم کرده اند.

در مقابل این خشونت بی رویه حکومت اسلامی، مقاومت قهرمانانه زنان و جوانان و شهروندان آگاه ایرانی و دفاع آنان از حقوق بشر از کارنامه فوق درخشانی برخوردار است که مورد حمایت و احترام جامعه جهانی است.اعطای جایزه “ساخارف برای آزادی اندیشه” یه مهسا-ژینا امینی و جایزه “صلح نوبل” به نرگس محمدی در سال جاری روایت پیکار جانانه شهروندان ایرانی علیه حکومت اسلامی و نشانه برسمیت شناختن این مقاومت از طرف جامعه جهانی است.

برسمیت شناختن اعلامیه جهانی حقوق بشر، تعهد به آن و دفاع از تمام اصول و کنوانسیون های الحاقی به  این اعلامیه وظیفه تمام نیروهای سکولار دموکراتی است که قصد ساختن ایران آینده را دارند.

پیمان همکاری در مقابل همه مدافعان حقوق بشر و بویژه بانوان ایران سر تعظیم فرود میاورد و  بر نقش حیاتی این مبارزه سخت در گذار به دموکراسی تاکید مبکند.

پیمان همکاری با گرامیداشت «روز حقوق بشر» در دهم دسامبر، از همه کنشگران و فعالان میدانی داخل و خارج از کشور دعوت می‌کند که در جهت تحقق آرمان‌ها و ارزش‌های انسانی- اجتماعی “اعلامیه حقوق بشر” در جامعه ایران، دست همکاری و همیاری به یکدیگر دهند و در راستای یک مبارزه فراگیر و پیوسته برای عبور کامل از نظام جمهوری اسلامی تلاش‌های خود را هماهنگ سازند.

 

پاینده باد ایرانی آزاد و دموکراتیک    10 دسامبر 2023

سازمان‌های عضو پیمان همکاری